Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot
![Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92988/cf_259/sillsallad_med_apple__selleri_och_pepparrot.jpg)
Skär inlagd sill i tunna skivor och blanda med krispigt äpple, selleri och pigg pepparrot till en vårigt grön sillsallad. Utsökt på en bit rågbröd, på påskbuffén eller vilket kalas som helst där svenska smaker är i fokus.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
![Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92988/cf_259/sillsallad_med_apple__selleri_och_pepparrot.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1/2 liten rödlök
1/2 sötsyrligt äpple (t ex aroma eller jonagold)
1/2 selleristjälk
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
1 msk riven pepparrot på tub
2 msk olivolja
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
mörkt rågbröd till servering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1734 KJ / 415 kCal
Fett21 g
Salt4.59 g
Kolhydrater41 g
Protein14 g
Kommentarer