Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot

Skär inlagd sill i tunna skivor och blanda med krispigt äpple, selleri och pigg pepparrot till en vårigt grön sillsallad. Utsökt på en bit rågbröd, på påskbuffén eller vilket kalas som helst där svenska smaker är i fokus.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot

Ingredienser

6 portioner
1/2   liten rödlök
1/2   sötsyrligt äpple (t ex aroma eller jonagold)
1/2   selleristjälk
1 dl  färskpressad apelsinjuice
1 1/2 tsk  vitvinsvinäger
1 tsk  socker
1 tsk  dijonsenap
1 msk  riven pepparrot på tub
2 msk  olivolja
1   förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
mörkt rågbröd till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1734 KJ / 415 kCal
Fett21 g
Salt4.59 g
Kolhydrater41 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Smetanasill med rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rysk sillbakelse
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tranbärssill med apelsin
Betyg 3.1 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårlig basilikasill
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med bacon & pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlökssill med citron
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga