Silltallrik – svensk tapas
Visst är det trevligt att dela på maten! Här är ett recept med massor av smarriga rätter som blir en perfekt tallrik att dela på två. Vad sägs om mjukkokta ägg med svart rom och krasse, knaprigt knäcke med matjessill och Västerbottensost, Västerbottensostpaj och lerpottasill med brynt smör. Som tapas fast med svenska smaker.
Ingredienser
2 portioner
Ägg med svart rom
1 ägg
ca 2 tsk svart stenbitsrom
krasse (till garnering)
Knäcke med matjesill
1 kaka knäckebröd (gärna spisknäcke)
4 - 6 bitar matjessill
1 dl gräddfil
100 g Västerbottensost
skivor rödlök (till garnering)
Lerpottasill med brynt smör
2 hela avrunna matjessillfiléer
1 kokt hackat ägg
1/2 hackad rödlök
1/2 kruka gräslök
50 g brynt smör
Västerbottenpaj med äppelsallad
1/2 paj med Västerbottensost (à 210 g)
1 äpple
2 tsk olivolja
citronsaft
salt och peppar
ca 1 msk crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3680 KJ / 879 kCal
Fett70 g
Salt5 g
Kolhydrater30 g
Protein32 g
Kommentarer