Silviakaka
Hembakad silviakaka är en favorit på fikat. För vem kan motstå en så fluffig kaka med vaniljdoftande glasyr och kokosflingor? De här ljuvliga små rutorna kommer gå åt på nolltid, så det är lika bra att baka för många. Silviakaka är den perfekta långpannekakan!
Ingredienser
30 bitar
Kaka
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
1 msk smör eller margarin (till formen)
Glasyr
250 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 äggulor
Garnering
1 dl kokos
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi824 KJ / 197 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater25 g
Protein2 g
Kommentarer
Har gjort den här flera gånger på äldreboendet jag jobbar på, den blir superbra och uppskattas alltid av de äldre <3
Samuel
2024-08-09Obs!! Lita inte på timern. Ta äggklockan istället.
Kristina
2024-08-04Bästa silviakaks-receptet. Mängden är nästan exakt en långpanna. 22 minuters gräddning i min ugn.
Sofia
2024-07-26