Silviakaka med citron och passionsfrukt

Härligt gul och fräsch blir denna silviakaka med citron som toppas med glasyr av passionsfrukt. Glasyren med passionsfrukten ger den perfekta syrligheten till kakan. Silviakakan görs i långpanna så du får riktigt mycket kaka att bjuda på.

Ingredienser
ca 30 bitar
Kaka
2 msk smör (till långpannan)
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Glasyr
300 g smör
1 dl passionsfrukt (1 dl motsvarar 7 frysta passionfruktskuber)
3 dl strösocker
5 äggulor
Gör så här
00:25:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi962 KJ / 230 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g
Kommentarer
Glasyren är fortfarande klibbig efter flera dagar i kylen, vilket också gjort kakan hård, torr och tråkig. I helhet var kakan alltför syrlig - och då gillar jag ändå att äta rå citron!
Rebecca
2025-03-18Jättegod och litet ovanlig kaka. Glasyren blev väldigt kladdig så jag skar upp kakan först och la sedan på glasyren på bitarna.
Karin
2022-04-22Gällande glasyren: Smält smöret. Byt ut sockret mot florsocker. Skippa äggen och ta 3-4 msk maizena som röres ner i den kalla passionsfruktsaften (ungefär som kärleksmums/snoddas-glasyr). Koka upp tills det tjocknat. Fyll på med pressad citron eller lime till ni nått lagom syra. På med glasyren. In med kakan i frysen. Skär i bitar -som blir perfekta. :)
Erika
2022-03-13