Silviakaka med smak av semla
Två fantastiska smaker i ett silviakaka och semla. Sivliakaka med smak av semla kryddas förstås med den klassiska semmelsmaken, kardemumma och glasyren får fin vaniljsmak av vaniljsockret. Toppa silviakakan med mandelspån och naturligtvis vispgrädde som vispats med mandelmassa.
Ingredienser
12 bitar
Kaka
1 1/2 tsk kardemummakärnor
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl vatten
1 msk smör (till formen)
Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor
50 g rostade mandelspån
100 g mandelmassa
3 dl vispgrädde
För alla
Innnehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett24 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein6 g
Kommentarer
Rev istället ner mandelmassan i smet och glasyren
Madeleine
2023-02-20Lyckas man inte få strösockret i glasyren att smälta (själv har jag aldrig klarat det) och vill slippa den sandiga knasterkänslan i glasyren, så är florsocker ett bra knep!
Petra
2021-09-04En riktigt god kaka med tydlig smak av semla!
Therese
2021-02-15