Sirapsfläsk
![Sirapsfläsk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29665/cf_259/sirapsflask.jpg)
Supergott sirapsfläsk som går snabbt att tillaga. Börja med att koka ihop sirap, lagerblad, vinäger, pepparkorn och timjan före du lägger i bitar av sidfläsk. Rätten är klar när såsen börjar få en sirapsliknande konsistens. Dekorera gärna med timjan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
![Sirapsfläsk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29665/cf_259/sirapsflask.jpg)
Ingredienser
6 portioner
300 g varmrökt sidfläsk i bit
1/2 dl ljus sirap
3 lagerblad
1 dl rödvinsvinäger
10 vitpepparkorn
2 kvistar timjan eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1 krm torkad timjan)
ev några timjankvistar till garnering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Grymt gott men gäller att inte översteka. Barnen kräver detta på julbordet.
Christer
2024-03-17Detta är så sjukt gott, smakerna är så otroligt goda tillsammans. 👌🏼
Mari
2023-12-21Har blivit standard över åren😊 Mkt uppskattat!
Fredrik
2021-12-23