Skagencheesecake

Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ingredienser
10 portioner
Botten
200 g kavring
75 g smör
Fyllning
300 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
200 g naturell färskost
1/2 dl finriven pepparrot
1 1/2 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad dill
2 msk finskuren gräslök
Garnering
1 liten rödlök
ärtskott
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1098 KJ / 262 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein9 g
Kommentarer
Testade att göra till påsk. Är van matlagare och väljer ofta ICAs recept för att kunna läsa kommentarer i förväg. Jag var därför noggrann med att köpa fullfettvarianter och följa receptet noga men färskosten och Creme fraiche blev aldrig hård tyvärr. Det var laktosfria varianter men tycker inte det borde påverka eftersom fetthalten är densamma. Fick kasta mig iväg till affären för att komplettera så jag kunde följa annat recept så inte ingredienserna gick till spillo. Blir tyvärr 1 av 5 i betyg.
Annika
2025-04-20Älskar! Har gjort denna till påsk i flera år nu och det blir alltid succé. Att använda fullfeta produkter och att krama ur räkorna ordenligt så att de inte är för blöta är mina bästa tips. Och att inte bli rädd när det först blir rinnigt utan bara fortsätta vispa.
Mari
2025-04-11Jag blev orolig när jag läste kommentarer att det blivit rinnigt, och det blev det först men sen blev det jättehårt när jag fortsatte vispa. Jag vispade med elvisp!
Linda
2024-12-31