Skaldjurscocktail

Betyg 2.7 av 5.
70 personer har röstat
3
Skaldjurscocktail

Ett festligt recept på lyxig skaldjurscocktail som passar utmärkt att servera till förrätt. Du gör den av bland annat pilgrimsmusslor, räkor, avokado, crème fraiche, lime och körsbärstomater. Smakrikt och stiligt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Skaldjurscocktail

Ingredienser

6 portioner
300 - 350 g  pilgrimsmusslor
500 - 600 g  räkor (frysta, tinade med skal)
1 - 1 1/2   avokado
1 - 2 msk  crème fraiche
1 - 1 1/2 msk  färskpressad limejuice
1 tsk  wasabi
8 - 10   körsbärstomater
2   salladslökar
2 msk  olivolja
1/2 msk  äppelcidervinäger
1 tsk  honung
1   påse späda salladsblad (à 70 g)
1   lime
1 msk  smör
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Hade denna förrätt på en tjejmiddag och den uppskattades! Mycket god och smakrik.

Nina

2011-06-14

Hade det till förrätt på nyårsafton. Verkligen jättegott. Lite mer än vanlig räkcocktail. Tog lite pepparrot istället för wasabi.

Pernilla

2010-01-03

Denna rätt var kanongod, hade den som förrätt på nyårsafton. Det går att utesluta wasabi om man inte gillar det.

Helena

2009-01-02

Testa liknande recept

Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grilla pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade pilgrimsmusslor
Betyg 2.6 av 5.
79 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Förföriskt goda pilgrimsmusslor
Betyg 4.6 av 5.
274 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade pilgrimsmusslor
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga