Skaldjursfritters med krasse och pepparrot
Bjud dina gäster på krispiga skaldjursfritters med krasse och pepparrot. Fritera dina frityrsmetstäckta skaldjur tills de har en gyllene färg. Duka upp tillsammans med en härlig len kräm av crème fraiche där du blandat i pepparrot, citron och krasse.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000
Ingredienser
4 portioner
100 g blåmusslor (utan skal)
200 g skalade räkor
100 g frysta calamares
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk grovt rivet torrt vitt bröd
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
olja (till fritering)
1 tsk salt
3 msk riven pepparrot
2 dl crème fraiche
2 tsk pressad citronsaft
1 ask krasse
1 tsk grovmalen svartpeppar
För alla
Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Fritera helst i en termostatstyrd fritös, eller i en tjockbottnad gryta. För att veta att oljetemperaturen är ca 180°C kan man lägga ner en bit vitt bröd, det ska bli gyllenbrunt på ca 1 minut.
Har du lagat receptet?
Kommentarer