Skaldjurspaté

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
4
Skaldjurspaté

Delikat och förstklassig skaldjurspaté för dig som vill utmana dig själv i matlagningen. Denna utsökta paté tillagas av två olika färser av fina råvaror som rökt lax, laxfilé, gös, räkor och kräftstjärtar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Skaldjurspaté

Ingredienser

10 portioner

Laxfärs

250 g  laxfilé (utan skinn)
1/2 tsk  salt
1   äggvita
150 g  rökt lax
2 1/2 dl  vispgrädde
1/2 msk  potatismjöl
1/2 krm  kajennpeppar

Skaldjursfärs

250 g  gös (eller torskfilé)
1 tsk  salt
1   äggvita
2 dl  vispgrädde
75 g  skalade räkor
75 g  kokta kräftstjärtar
1/2 msk  potatismjöl
1/2 krm  kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jag har gjort denna skaldjurspaté till jul och midsommar i flera år, och aldrig misslyckats. Enkel att göra och omtyckt av alla.

Lena

2009-06-10

Jag undrar om det ska vara kallrökt eller varmrökt lax i receptet?

Bettan

2006-12-04

Instämmer med Karl. Det finns överhuvudtaget inte angivet i receptet att det skall vara grädde och potatismjöl i laxfärsen under ingredienser. Jag har inte tillsatt det. Har patén i ugnen just nu och inväntar med spänning resuktatet

Birgitta

2002-12-22

Testa liknande recept

Grillad fiskfilé med kräftröra
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad gösfilé med kräftröra
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftstuvning
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftor med citrussmak i filodeg
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga