Skaliga rotfruktschips
Vankas det månne rostade rotfrukter, rotfruktssoppa eller någon annan rätt med just rotfrukter? Ta tillvara skalet när du ändå skalar och fritera till spröda, smakrika chips. Se bara till att skalen är ordentligt borstade och rena från jord och smuts.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
1 l chips
5 dl rapsolja
5 dl väl rengjorda och torra skal av eko-rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rödbetor)
flingsalt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per dl.
Gör så här
Tips
Ska du fritera rödbetsskal är det bra att skölja skalen noga så färgar de inte av sig.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi357 KJ / 85 kCal
Fett9 g
Salt0.05 g
Kolhydrater2 g
Protein0.2 g
Kommentarer