Skavgryta med Karl-Johan och tomater
En mustig gryta gjord på hjortskav, stekt lök och en fantastiskt smarrig crème fraiche med smak av Karl-Johansvamp. Låt allt puttra tills smakerna av viltköttet, svampen och den krämiga crème fraichen gift sig och servera grytan med ångande nykokt ris och en fräsch sallad på gröna hjärtsalladsblad och söta små körsbärstomater. Garnera med hackad persilja och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2017
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 port ris eller annat gryn
480 g kronhjortsskav
1 msk olja
salt och peppar
250 g crème fraiche med Karl Johan
1 dl mjölk
250 g körsbärstomater
2 hjärtsallad
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g
Kommentar
Istället för kronhjortsskav kom renskav. Personligen tyckte jag grytan var god. Min man som verkligen inte gillar renkött fick kväljningar enbart av att laga grytan.
Anneli
2017-02-02