Skavgryta med Karl-Johan och tomater

Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
1
Skavgryta med Karl-Johan och tomater

En mustig gryta gjord på hjortskav, stekt lök och en fantastiskt smarrig crème fraiche med smak av Karl-Johansvamp. Låt allt puttra tills smakerna av viltköttet, svampen och den krämiga crème fraichen gift sig och servera grytan med ångande nykokt ris och en fräsch sallad på gröna hjärtsalladsblad och söta små körsbärstomater. Garnera med hackad persilja och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2017

Skavgryta med Karl-Johan och tomater

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
4   port ris eller annat gryn
480 g  kronhjortsskav
1 msk  olja
salt och peppar
250 g  crème fraiche med Karl Johan
1 dl  mjölk
250 g  körsbärstomater
2   hjärtsallad
1/2 msk  olivolja
1/2 msk  rödvinsvinäger
1/2   kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Istället för kronhjortsskav kom renskav. Personligen tyckte jag grytan var god. Min man som verkligen inte gillar renkött fick kväljningar enbart av att laga grytan.

Anneli

2017-02-02

Näringsvärde per portion

Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortskavsgryta med champinjoner
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskav med messmör och kantareller
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskav med kantareller
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och hjortskavsgryta med fetaostsallad
Betyg 2.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga