Skinka med rissallad

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Skinka med rissallad

Snabblagad och nyttig är denna goda skinka med rissallad. Riset, som du låter koka ihop med en grönsaksblandning, får en härlig dressing av bland annat olivolja, vinäger och persilja ringlat över sig innan den skivade skinkan tillsätts till salladen.

Skinka med rissallad

Ingredienser

4 portioner
3 dl  långkornigt ris
6 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1   påse djupfryst grönsaksblandning (à 500 g) t ex ärter, majs och paprika
3 msk  olivolja
1 dl  hackad persilja
2 msk  vinäger
2 - 2 1/2 msk  vatten
2 krm  salt
1 krm  peppar
1   burk skinka (à 340 g)

Gör så här

Tips

Har du riktigt ont om tid går det bra att använda snabbris till salladen som kokar på 5 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2532 KJ / 606 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Couscouspytt med omelettrullar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt skinka med melonsallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med skinka och champinjoner
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinka på spett
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkskivor med varm rissallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisomelett med ost
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga