Skinkgryta med grönpeppar
Här är ett läckert recept på krämig skinkgryta med härliga smaker av vitlök, champinjoner, persilja, grädde, dijonsenap och grönpeppar. Skinkgryta med grönpeppar serveras tillsammans med kokt ris och kan avnjutas vilken dag som helst i veckan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1/2 kruka persilja
ca 550 g strimlad färsk skinka
2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond)
2 tsk grönpeppar i lag
2 1/2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1 msk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2430 KJ / 580 kCal
Fett23.4 g
Kolhydrater54.9 g
Protein36.3 g
Kommentarer
Riktigt god! Och med kantareller i st f champinjoner blev den ännu godare.
Åsa
2024-04-12Hej! Kan man skära köttet i bitar istället och hur lång tid beräknar ni då att det ska koka? Mvh Maria
Maria
2022-09-07Mycket god!
Maria
2020-03-30