Skinkgryta provencale
![Skinkgryta provencale](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14262/cf_259/skinkgryta_provencale.jpg)
Denna gryta provencale, med franska toner blir en ny hit i ditt kök. Den stekta skinkan, champinjonerna och löken som blandas med grädden ger dig en krämig grund för grytan där de franska smakerna kommer från rosmarin och vitlök.
![Skinkgryta provencale](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14262/cf_259/skinkgryta_provencale.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl couscous
3 dl vatten
500 g färsk skinka i bit
250 g champinjoner
2 rödlökar
2 msk olja
2 1/2 dl laga lätt grädde (5%)
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
2 - 2 1/2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk rosmarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera ris istället för couscous till grytan och servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: ersätt laga lätt med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör så här
Tips
Skivade oliver, både gröna och svarta är gott att strö över den färdiga grytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2263 KJ / 542 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Ta det lugnt med rosmarinen om man inte tycker om den smaken. Lite extra kryddor skadar inte.
Jennie
2004-04-01Det här var verkligen inte gott. Rosmarinen tog allt för mycket smak.
Malou
2004-03-22Jag provade på grytan i går kväll, den var lite smaklös och tam tyckte vi. men med lite senap och lite annat smått och gått blev den bra.
Susanne
2004-03-12