Skinkjansson
![Skinkjansson](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_172713/cf_259/skinkjansson.jpg)
Köpte du för mycket julskinka? Gör en Skinkjansson, även kallad Karlssons frestelse med strimlad skinka istället för ansjovis. En perfekt julrätt som går hem hos de flesta. Serveras med fördel i mellandagarna när du vill laga mat på julens rester.
![Skinkjansson](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_172713/cf_259/skinkjansson.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
2 gula lökar
300 g skivad, kokt julskinka
2 msk smör
1/2 tsk malen kryddpeppar
1 kg potatis
2 1/2 dl vispgrädde
3 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk senap
1/2 dl ströbröd
3 msk smör
För alla
Kontrollera noga innehållet i en eventuell griljering på julskinkan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1557 KJ / 372 kCal
Fett22 g
Salt2.28 g
Kolhydrater29 g
Protein13 g
Kommentarer
Använd enbart vispgrädde och skippa mjölken helt, easy peasy
Göran
2023-12-21Mycket gott! Gjorde exakt som recept men tog havremjölk.
Ann-christine
2023-01-05God smak men grädden och mjölken skar sig. Jag använde lättmjölk och matlagningsgrädde.
Lisbeth
2022-12-13