Skinkschnitzel med citron och cornichoner
Härligt knaprig skinkschnitzel får här sällskap av klyftpotatis och toppas med en frisk citronsås. Genom att vända schnitzeln i mjöl får köttet en extra krispig yta och blir underbart saftig. Crème fraiche-sås med citron, persilja och cornichoner är det perfekta tillbehöret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016
Ingredienser
Sås
Kött
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer