Skinkschnitzel med potatisstomp
Det här är en rustik vardagsrätt. Som en enklare variant på klassisk wienerschnitzel är den här rätten av enkelpanerad skinkschnitzel. Till köttet serveras potatisstomp, en typ av potatismos men inte fullt så slätt som det brukar vara. Gröna ärter är det självklara tillbehöret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
ca 1 1/2 krm peppar
ca 500 g skivat skinkinnanlår
2 msk smör eller margarin
1 förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
1 citron
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 538 kCal
Fett16.3 g
Kolhydrater55.9 g
Protein36.4 g
Kommentarer