Skinkschnitzel med tomat- och kokoslinser
![Skinkschnitzel med tomat- och kokoslinser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14215/cf_259/skinkschnitzel_med_tomat-_och_kokoslinser.jpg)
Schnitzel av skinka med röda linser kokade i kokosmjölk är ett lika enkelt som gott middagsrecept. Den krämiga smaken av kokosmjölken tillsammans med tomater, vitlök och Sambal oelek bryter väldigt bra av mot den stekta skinkans sälta.
![Skinkschnitzel med tomat- och kokoslinser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14215/cf_259/skinkschnitzel_med_tomat-_och_kokoslinser.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 dl röda linser
2 dl lättkokosmjölk
4 dl vatten
1 tsk salt
4 tomater
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
500 g färsk skinka i tunna skivor
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 isbergssalladshuvud
För alla
Gör laktos och mjölk fri: stek köttet i olja.
Gör så här
Tips
Linserna är också mycket goda att servera till t ex stekt kyckling eller fisk eller till köttfärsbiffar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2418 KJ / 577 kCal
Fett0 g
Kommentarer