Skinkskivor med varm rissallad
Skinkskivor med varm rissallad är ett nyttigt middagsalternativ med färsk, skivad och grillad skinka som smakar toppen. Den varma salladen som utgörs av kinamix och isbergssallad tillsätter du sötma och syrlighet med hackade päron och en vinägrett.
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka i tunna skivor
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk soja
1 1/2 påse djupfryst kinamix (à 500 g)
2 päron
1 isbergssalladshuvud
3 msk vinägrettdressing (färdig eller från flaska)
För alla
Uteslut sojan till pensling och byt ut den mot samma mängd balsamvinäger om du inte tål soja.
Gör så här
Tips
Egen vinägrett gör du av 3 msk olja gärna oliv-, 1 msk vinäger, 1 tsk fransk senap, 2 krm salt och 1 krm peppar (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2174 KJ / 514 kCal
Kommentarer