Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Att tillaga i lergryta är enkelt och bekvämt och denna skinkstek med svamp och smålök blir en underbart saftig middag. Timjan och rosmarin kryddar steken i lergrytan som får sin vätska från hönsbuljong. Servera skinksteken med krämig potatispuré.
Ingredienser
6 portioner
250 g steklök
4 palsternackor
400 g svamp, t ex kantareller, champinjoner eller trattkantareller
ca 1200 g skinkstek
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 dl gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varning ⚠️ Oätlig grå sjuttiotalsmat Erik L
Erik
2022-10-22Skyn blev bara flottig och vattnig, inget jag vill ha som sås så det blev att göra en separat istället.
Madelene
2020-03-18Hur många personer är detta recept beräknat till?
Susanna
2012-10-16