Skomakarlåda med potatisstomp
![Skomakarlåda med potatisstomp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197253/cf_259/skomakarlada_med_potatisstomp.jpg)
Husmansrätten med det knasiga namnet. Skomakarlåda bygger alltså på att stekt biff serveras tillsammans med en portion potatisstomp, välstekt bacon och strimlad purjolök. Persilja gör skomakarlådan komplett!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
![Skomakarlåda med potatisstomp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197253/cf_259/skomakarlada_med_potatisstomp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Potatisstomp
1 kg fast potatis
1 gul lök
100 g smör
1/2 dl finhackad persilja
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skomakarlåda
70 g bacon
1 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1 liten purjolök
6 msk smör
2 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl rödvin
2 dl kalvbuljong
4 skivor biff (à 120 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfrit matfett.
Gör så här
Tips
Buljongen kan bytas ut mot 2 dl vatten och 1/2 msk konc kalvfond.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3331 KJ / 798 kCal
Fett49 g
Salt2.65 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g
Kommentarer
Toppen !!!!!
Mats
2022-02-22Mycket gott!
Gunilla
2020-05-11