Skomakarlåda med potatisstomp

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
2
Skomakarlåda med potatisstomp

Husmansrätten med det knasiga namnet. Skomakarlåda bygger alltså på att stekt biff serveras tillsammans med en portion potatisstomp, välstekt bacon och strimlad purjolök. Persilja gör skomakarlådan komplett!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Skomakarlåda med potatisstomp

Ingredienser

4 portioner

Potatisstomp

1 kg  fast potatis
1   gul lök
100 g  smör
1/2 dl  finhackad persilja
3/4 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Skomakarlåda

70 g  bacon
1   schalottenlök
1/2   vitlöksklyfta
1   liten purjolök
6 msk  smör
2 tsk  strösocker
1 msk  rödvinsvinäger
1/2 dl  rödvin
2 dl  kalvbuljong
4   skivor biff (à 120 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfrit matfett.

Gör så här

Tips

Buljongen kan bytas ut mot 2 dl vatten och 1/2 msk konc kalvfond.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Toppen !!!!!

Mats

2022-02-22

Mycket gott!

Gunilla

2020-05-11

Näringsvärde per portion

Energi3331 KJ / 798 kCal
Fett49 g
Salt2.65 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Biff med lök
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff Provencale med tomater
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt biff
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsstekt biff med kaprisdressing
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Japansk fondue
Betyg 3.1 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ångbåtsbiff
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga