Skummig soppa på mandelpotatis och gräslök
![Skummig soppa på mandelpotatis och gräslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17180/cf_259/skummig_soppa_pa_mandelpotatis_och_graslok.jpg)
En riktigt len och skummig soppa med smak av mandelpotatis och gräslök. Toppa soppan med lite löjrom och servera tillsammans med en god brödbit vid sidan av. Supergott!
![Skummig soppa på mandelpotatis och gräslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17180/cf_259/skummig_soppa_pa_mandelpotatis_och_graslok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
150 g mandelpotatis
1 gul lök
2 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong/ kalvbuljong
salt och peppar
muskot
1 3/4 dl matlagningsgrädde
40 g löjrom eller strimlat rökt vildand (40 g rom motsvarar ca 50 g strimlat vildandsbröst)
finskuren gräslök
För alla
Gör glutenfri: Servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och soja- eller havrebaserad grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer