Små kantarellpajer med dill och fetaost
![Små kantarellpajer med dill och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_165618/cf_259/sma_kantarellpajer_med_dill_och_fetaost.jpg)
Dessa söta små kantarellpajer är perfekta till kräftskivan eller buffén. Med färdiggjord pajdeg är de enkla att svänga ihop. Fyll med smakrik svamp och syrlig fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
![Små kantarellpajer med dill och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_165618/cf_259/sma_kantarellpajer_med_dill_och_fetaost.jpg)
Ingredienser
12 bufféportioner
2 rullar färdig kyld pajdeg (à 250 g)
200 g svamp (gärna kantareller)
1 finhackad schalottenlök
2 msk smör
100 g smulad fetaost
2 ägg
2 dl mjölk (3%)
1 msk hackad dill
2 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pajdeg, matfett, fetaost och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pajdeg. Använd mjölkproteinfritt matfett, byt fetaost mot tofu och ersätt mjölk med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi640 KJ / 152 kCal
Fett10 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g
Kommentarer
Gör egen pajdeg blir nog så bra - gjort dessa i flera år mkt uppskattade! Tack för BRA recept.
Eva
2023-03-27Jättegoda
Charlotte
2022-08-01Dessa pajer är otroligt goda och super bra som ett tilltugg. Nu mera ett måste till kräftskiva och midsommarfirande!
Hanna
2021-08-21