Små kantarellpajer med dill och fetaost

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
4
Små kantarellpajer med dill och fetaost

Dessa söta små kantarellpajer är perfekta till kräftskivan eller buffén. Med färdiggjord pajdeg är de enkla att svänga ihop. Fyll med smakrik svamp och syrlig fetaost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Små kantarellpajer med dill och fetaost

Ingredienser

12 bufféportioner
2   rullar färdig kyld pajdeg (à 250 g)
200 g  svamp (gärna kantareller)
1   finhackad schalottenlök
2 msk  smör
100 g  smulad fetaost
2   ägg
2 dl  mjölk (3%)
1 msk  hackad dill
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pajdeg, matfett, fetaost och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pajdeg. Använd mjölkproteinfritt matfett, byt fetaost mot tofu och ersätt mjölk med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Gör egen pajdeg blir nog så bra - gjort dessa i flera år mkt uppskattade! Tack för BRA recept.

Eva

2023-03-27

Jättegoda

Charlotte

2022-08-01

Dessa pajer är otroligt goda och super bra som ett tilltugg. Nu mera ett måste till kräftskiva och midsommarfirande!

Hanna

2021-08-21

Näringsvärde per portion

Energi640 KJ / 152 kCal
Fett10 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Svampsås
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig svamptoast med majs och dragon
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampstuvning
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kroppkakor med svamp och bacon
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga