Smält märgpipa
![Smält märgpipa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_27738/cf_259/smalt_margpipa.jpg)
Ett ljuvligt recept på smält märgpipa som är Ångermanlands moderna landskapsrätt. Du gör den smakrika grytan av bland annat märgpipa, bacon, kålrot, rotselleri, ale, soja och tranbär. Mättande och gott!
![Smält märgpipa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_27738/cf_259/smalt_margpipa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 1 1/2 kg märgpipa eller högrev
1 paket bacon (à 140 g)
3 morötter
500 g kålrot
200 g rotselleri
2 gula lökar
1 l ale (t ex Zeunerts ale)
3 msk soja
2 tsk örtsalt
2 dl frysta tinade tranbär
1 dl socker
majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer