Småomeletter med räkstuvning
![Småomeletter med räkstuvning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15844/cf_259/smaomeletter_med_rakstuvning.jpg)
Bedårande småomeletter som du kan servera som lättare lunch eller på buffébordet. Den smidiga konsistensen från omeletten ackompanjeras av en gräddig och mumsig räkstuvning. Smakfullt och suveränt!
![Småomeletter med räkstuvning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15844/cf_259/smaomeletter_med_rakstuvning.jpg)
Ingredienser
8 portioner
4 dl mjölk
8 ägg
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
Stuvning
500 g räkor med skal
3 dl vatten
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1 dl hackad dill
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist: Grädda omelett av 6 ägg, 1 dl vatten och 1/2 tsk salt i 1 msk margarin eller smör i en stekpanna. Stjälp upp och stansa ut 8 små runda omeletter med ett glas. Lägg på ett fat.
Värm 2 1/2 dl färdig, mild citronsås och blanda i 200 g djupfrysta, skalade räkor och 2 msk hackad dill. Häll såsen över omelettrundlarna och servera. (Tipstexten av avsedd för 8 port.)
Har du lagat receptet?
Kommentarer