Smashad gurka med chiliolja
Smashad gurka har blivit en trend inom matvärlden där man krossar gurkan innan den blandas med en dressing, ett tillvägagångssätt som gör att gurkan tar åt sig bättre av dressingen. I det här fallet består dressingen av en kryddig chiliolja, toppa allt med jordnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
4 portioner
2 gurkor à ca 400 g
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 stjärnanis
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1 dl neutral rapsolja
2 msk asiatisk fisksås
1/2 dl rostad lök
1/2 dl hackade salta jordnötter
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1265 KJ / 302 kCal
Fett28 g
Salt3.3 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentarer