Smashed potatoes med curry och hyvlad halloumi
![Smashed potatoes med curry och hyvlad halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_202146/cf_259/smashed_potatoes_med_curry_och_hyvlad_halloumi.jpg)
Hemligheten bakom den här goda potatisrätten är Marilyn, en potatissort med rik smak och krämig konsistens som passar perfekt till smashed potatoes. Den lätt krossade potatisen smaksätts med ett currysmör och gratineras med halloumi och panko så den blir härligt krispig.
![Smashed potatoes med curry och hyvlad halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_202146/cf_259/smashed_potatoes_med_curry_och_hyvlad_halloumi.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna marilyn)
2 tsk curry
50 g smör
1 tsk flytande honung
salt
svartpeppar
200 g halloumi
3 msk panko (asiatiskt ströbröd)
1 msk blått vallmofrö
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och halloumi.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1925 KJ / 459 kCal
Fett22 g
Salt3.6 g
Kolhydrater47 g
Protein16 g
Kommentar
Sinnessjukt gott! Vi hade i en hackad vitlöksklyfta i smöret och bytte halloumi till fetaost. Men fuska inte med vallmofröna, de var så goda till!
Susanne
2020-02-29