Smördegsinbakade äpplen med mandel
![Smördegsinbakade äpplen med mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17876/cf_259/smordegsinbakade_applen_med_mandel.jpg)
Smördegsinbakade äpplen med mandel är ett underbart bakverk med äpplen som du fyller med mandelmassa och bakar in i en härlig smördeg. Servera detta utsökta bakverk med glass eller vaniljsås.
![Smördegsinbakade äpplen med mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17876/cf_259/smordegsinbakade_applen_med_mandel.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 färsk smördegsplatta (à 250 g)
4 äpplen
Fyllning
100 g mandelmassa
1 tsk malen kanel eller kardemummakärnor
Pensling
1 ägg
pärlsocker
För alla
Smördeg kan innehålla gluten, mjölk och laktos. Läs på ingrediensförteckningen.
Rätten innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Flera fyllningar:
Blanda mandelmassan med stötta kardemummakärnor eller rivet limeskal och vaniljsocker.
Rör ihop 50 g smör eller margarin med 2 msk farinsocker och 1 tsk kanel.
Blanda mandelmassan med stötta kardemummakärnor eller rivet limeskal och vaniljsocker.
Rör ihop 50 g smör eller margarin med 2 msk farinsocker och 1 tsk kanel.
Har du lagat receptet?
Kommentarer