Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom
![Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213749/cf_259/smordegskex_med_dillfarskost_och_stenbitsrom.jpg)
Enkel, snabb och dessutom snygg förrätt fixar du enkelt med detta recept. Smördegen gräddar du i ugnen mellan två plåtar för att hålla den platt. Färskosten blandas med dill och på toppen lägger du vackert röd och svart stenbitsrom. Vips är förrätten, alla kommer att prata om, är klar att servera.
![Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213749/cf_259/smordegskex_med_dillfarskost_och_stenbitsrom.jpg)
Ingredienser
60 st
1 stor rödlök
2 msk ättika (12%)
4 msk strösocker
1 dl vatten
250 g färsk smördeg
1 kruka dill
200 g färskost
salt
svartpeppar
1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
1 burk svart stenbitsrom (à 75 g)
spritspåse
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smördeg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per kex.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi136 KJ / 33 kCal
Fett2 g
Salt0.13 g
Kolhydrater2.6 g
Protein0.7 g
Kommentarer