Smördegspizza med getost och rårivna betor
![Smördegspizza med getost och rårivna betor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251173/cf_259/smordegspizza_med_getost_och_rarivna_betor_.jpg)
Perfekt som ett gott tilltugg är smördegspizzan som gratineras i ugnen med getost och crème fraiche. Strö på färsk, riven rödbeta som blandats med söta russin när pizzan är färdiggräddad.
![Smördegspizza med getost och rårivna betor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251173/cf_259/smordegspizza_med_getost_och_rarivna_betor_.jpg)
Ingredienser
6-8 portioner
2 färska okokta rödbetor
1 dl russin
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
1 förp färsk smördeg (à 250 g)
2 dl crème fraiche
1 förp getost (à 130 g)
100 g valnötter
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2172 KJ / 519 kCal
Fett41 g
Salt0.99 g
Kolhydrater27 g
Protein10 g
Kommentar
Jätte god ska prova med surdeg nästa gång 👍
Jan
2023-12-13