Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
1
Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka

Denna smördegspizza eller kanske vi ska kalla den smördegspaj kommer bli en återkommande favorit i din matlagning. De ugnsbakade tomaterna får en härlig smak och passar perfekt ihop med den salta parmaskinkan.

Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka

Ingredienser

4-6 portioner
15   miniplommontomater
1 tsk  torkad oregano
2 msk  olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1   förp kyld smördeg (à 250 g)
100 g  mascarpone
1   förp rucola (à 65 g)
6   skivor parmaskinka

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinri smördeg. Byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Flarnet kan också serveras varmt. Ringla gärna olivolja och balsamvinäger över pizzan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Värdelöst recept! Prova inte detta….. smördegen blev som ett hårt tunnbröd….

Nils roger

2024-06-04

Testa liknande recept

Smördegsknyten med parmaskinka och sparris
Betyg 4.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakor med parmaskinka och ostkräm
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minispett med parmaskinka och butternutpumpa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med parmaskinka och grönsaker
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilika- och parmalindad grissini
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med burrata, nektariner och prosciutto
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga