Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka
![Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233207/cf_259/smordegspizza_med_tomat__rucola_och_parmaskinka.jpg)
Denna smördegspizza eller kanske vi ska kalla den smördegspaj kommer bli en återkommande favorit i din matlagning. De ugnsbakade tomaterna får en härlig smak och passar perfekt ihop med den salta parmaskinkan.
![Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233207/cf_259/smordegspizza_med_tomat__rucola_och_parmaskinka.jpg)
Ingredienser
4-6 portioner
15 miniplommontomater
1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
100 g mascarpone
1 förp rucola (à 65 g)
6 skivor parmaskinka
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinri smördeg. Byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Flarnet kan också serveras varmt. Ringla gärna olivolja och balsamvinäger över pizzan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Värdelöst recept! Prova inte detta….. smördegen blev som ett hårt tunnbröd….
Nils roger
2024-06-04