Smördegssnurror med Västerbottensost
![Smördegssnurror med Västerbottensost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142258/cf_259/smordegssnurror_med_vasterbottensost.jpg)
Smördegssnurror med Västerbottensost är ett utmärkt tilltugg som både är enkelt att göra och går supersnabbt att tillaga. Snurrorna blir krämiga av Västerbottensost och den krispiga av smördegen. En vinnande kombination!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998
![Smördegssnurror med Västerbottensost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142258/cf_259/smordegssnurror_med_vasterbottensost.jpg)
Ingredienser
30 st
2 1/2 dl riven Västerbottensost
1 förp färsk smördeg (à 250 g)
1 äggula
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Receptet uppdaterat juli 2024.
Gör så här
Tips
Det går bra att frysa rullen hel, skiva dem halvtinade och grädda dem.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så där alltså, tyckte de blev otroligt torra. Gör sig nog bättre med en smaksatt färskost eller om man tillför lite crémefraish.
Sandra
2023-07-27Så goda. Favorit.
Margaretha
2022-12-22Kan man göra dem dagen innan? Undrar vänligen Rebecca
Rebecka
2021-11-25