Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Dopp i kopp med mandelpotatis är en enkel men ack så smakrik klassiker med rötter i Tornedalen. Servera doppet i en kaffekopp, tillsammans med potatis, bitar av rökt fisk och späda grönsaker. Använd gärna udda kaffekoppar som porslin!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Ingredienser

8 portioner
300 g  rökt fiskfilé (t ex lax)
8 - 9   skrubbade mandelpotatisar
ca 1 1/3 kg  späda grönsaker (t ex morot, sockerärter, salladslök, romanesco, broccoli)
225 g  smör
1 dl  finhackad gul lök
1 msk  finskuren dill
salt
flingsalt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

good

Sreeraj

2016-02-08

Testa liknande recept

Trädgårdhs fiskgryta med musslor
Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fisk på pasta med broccoli, majs och paprika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegoschnitzel med persiljesmör och broccoli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klämma med makrill och mandelpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga