Smörgåstårta med räkor och lax
En klassisk smörgåstårta med räkor och lax är den perfekta kalasmaten för alla typer av firanden, det är enkelt och festligt när du vill laga mat till många. Lägg gärna lite tid på att garnera din smörgåstårta med krispigt grönt och polkabetor. Med sina tre smakfulla fyllningar av räkor, lax, och avokado så kan det här vara den godaste smörgåstårtan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
Laxfyllning
Räkfyllning
Pepparrotkräm
Avokadofyllning
Montering
Dekorering, välj det som passar bäst
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt landgångsbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Uteslut de kokta äggen i laxfyllningen och välj ev fintärnad kokt potatis i stället.
Näringsberäkningen är beräknat per portion på 6 portioner utan picklad lök och dillvippor.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev bjuden på denna tårta och det var bland den godaste smörgåstårta jag ätit!
Lisa
2024-06-19Vad kostar en räk o laxtårta för 16 personer?
Birgitta
2024-03-17God men blev utan pepparotskräm, ville aldrig tjockna. Vispat i ca.1h.
Emilia
2023-11-12