Smörrebröd med grillad kyckling och svamp
![Smörrebröd med grillad kyckling och svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238227/cf_259/smorrebrod_med_grillad_kyckling_och_svamp.jpg)
Smörrebröd är trevliga att servera och enkla att variera! Testa denna variant med grillad kyckling, krämig svampstuvning, marinerad stekt svamp och picklad rödlök serverad på rågbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
![Smörrebröd med grillad kyckling och svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238227/cf_259/smorrebrod_med_grillad_kyckling_och_svamp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rödlök
1 rödlök
1 krm salt
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
Svamp
300 g blandad svamp (t ex champinjon och portabello)
1 kruka basilika
2 msk olivolja
3 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk citronjuice
1 msk finrivet citronskal
2 dl vispgrädde
Kyckling
2 kycklingfiléer gärna med skinn (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
4 skivor rågbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer