Smörrebröd med isterband, rödbetssallad och pepparrot
Tilltugg med lammkorv, kronärtskockskräm och hemmagjorda lökringar stekta gyllene i olivolja. Gör snittarna på crostini, frasiga skorpor från Medelhavet, som du gjort själv genom att skiva baguette och rosta i ugnen. En enkel snitt som också är god som tapas eller till förrätt.
Ingredienser
4 portioner
250 g rödbetor
1 kruka persilja
1 äggula
1 msk svensk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl matolja
flingsalt
peppar
1 msk riven pepparrot
300 g isterband
1 msk smör eller margarin
8 skivor danskt rågbröd
1 dl rostad lök
För alla
Kontrollera innehållet i isterbanden. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria isterband. Ersätt den rostade löken med färsk skivad lök.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2245 KJ / 537 kCal
Fett0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer