Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Sötsyrlig picklad kålrabbi är basen i smörrebrödet där även en krämig chèvrekräm tillför smak. Täck ett mörkt rågbröd med kålrabbiskivor, fyll på med krispiga strimlade sockerärtor och krämen av getost och smetana. Extra snygga blir smörrebröden när de till sist toppas med krasse.
Ingredienser
4 portioner
Picklad kålrabbi
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 krm salt
2 rosmarinkvistar
1 kålrabbi (à ca 200 g)
10 sockerärtor
ca 150 g chèvre
1 dl smetana
4 skivor grovt, mörkt bröd (gärna danskt rågbröd)
1 förp krasse (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1534 KJ / 366 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein11 g
Kommentarer