Smörrebröd med torsk och purjolök
![Smörrebröd med torsk och purjolök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238383/cf_259/smorrebrod_med_torsk_och_purjolok.jpg)
En modern variant av danskarnas smörrebröd! Låt ugnsstekt torsk, bakad purjolök och äppelsenap ta plats på skivor av rågbröd och toppa med persilja. Smaklig spis!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
![Smörrebröd med torsk och purjolök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238383/cf_259/smorrebrod_med_torsk_och_purjolok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Äppelsenap
3 små äpplen
2 msk olivolja
1 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk grov senap
2 krm salt
Smörrebröd
1 liten purjolök (à 150 g)
4 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g torskfilé i bit
2 msk hackad kapris
4 skivor rågbröd
Till garnering
persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer