Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos
![Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162939/cf_259/smorstekt_kolja_med_bacon_och_artpotatismos.jpg)
Smörstekt kolja med krispiga baconbitar, ärtpotatismos och ett läckert kaprissmör. En supersmarrig fiskrätt som är lika god året om. Toppa gärna rätten med riven pepparrot för lite extra sting.
![Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162939/cf_259/smorstekt_kolja_med_bacon_och_artpotatismos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Ärtpotatismos
500 g mjölig potatis (skalad)
300 g tinade gröna ärtor
25 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 msk fryst dill
salt
Smörstekt kolja
1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g)
salt
140 g bacon
20 g smör till stekning av fisken
1/2 dl kapris
Till servering
3/4 dl finriven pepparrot
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Findus.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott
Mats
2018-11-21