Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor
![Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232321/cf_259/smorstekt_piggvar_med_kantareller_och_rodbetor.jpg)
Smörstekt piggvar med gyllene kantareller och rödbetor som toppas med vispat örtsmör med citronzest och finriven pepparrot. En rätt som heter duga!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
![Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232321/cf_259/smorstekt_piggvar_med_kantareller_och_rodbetor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Örtsmör
100 g rumsvarmt smör
1 dl blandade hackade örter (t ex persilja, dill och gräslök)
1/2 msk finrivet citronskal
1 krm salt
ca 800 g små rödbetor
Piggvar
1 hel piggvar eller bergtunga (à ca 2-2 1/2 kg)
1 tsk salt
3 msk smör
Kantareller
500 g kantareller
1 schalottenlök
25 g smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja
Till servering
2 msk rinriven pepparrot
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Rätten går fint att variera med olika rotfrukter och svamp. Prova till exempel med smörstekt kålrabbi med dill och välstekt ostronskivling!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4058 KJ / 971 kCal
Fett46 g
Salt5 g
Kolhydrater25 g
Protein110 g
Kommentarer