Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor

Smörstekt piggvar med gyllene kantareller och rödbetor som toppas med vispat örtsmör med citronzest och finriven pepparrot. En rätt som heter duga!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Örtsmör

100 g  rumsvarmt smör
1 dl  blandade hackade örter (t ex persilja, dill och gräslök)
1/2 msk  finrivet citronskal
1 krm  salt
ca 800 g  små rödbetor

Piggvar

1   hel piggvar eller bergtunga (à ca 2-2 1/2 kg)
1 tsk  salt
3 msk  smör

Kantareller

500 g  kantareller
1   schalottenlök
25 g  smör
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2 msk  finhackad persilja

Till servering

2 msk  rinriven pepparrot

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Rätten går fint att variera med olika rotfrukter och svamp. Prova till exempel med smörstekt kålrabbi med dill och välstekt ostronskivling!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4058 KJ / 971 kCal
Fett46 g
Salt5 g
Kolhydrater25 g
Protein110 g

Testa liknande recept

Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Rödbets- och pepparotssallad
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kassler med varma rödbetsklyftor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Het rödbets- och pepparrotsrasp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga