Smörstekt skrei med pumpapuré
Det här är lite pyssel i köket innan det blir klart, men det är absolut värt besväret. Halstra torsken och servera med en len pumpakräm och lökvinägrett. Du och dina middagsgäster blir rikligt belönade!
Ingredienser
4 portioner
4 fina ryggbitar av skrei med skinn (à 160 g)
rapsolja
80 g smör
1 liten butternutpumpa
2 dl torrt vitt vin
1 liten knöl ingefära
2 st bananschalottenlökar
1 dl kallpressad rapsolja
2 msk vit balsamicovinäger
1/2 chilifrukt
salt och peppar
Till garnering
1 ask vattenkrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2373 KJ / 567 kCal
Fett42.4 g
Kolhydrater9.1 g
Protein29 g
Kommentarer
Hur mycket är en ”liten” butternutpumpa.
Marie
2020-04-03Hej Marie! En liten butternutpumpa är ca 400 g. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-06Hej Ola! Nej tyvärr finns inte denna fryst, däremot finns det fryst torsk som är fångad i Skreiperioden, men som benämns torsk. Men bör finnas i välsorterade ICA butiker. Du kan även prata med din handlare så beställer de hem det åt dig.
Redaktionen
2014-03-11Säkerligen gott, memn jag har inte lyckats hiota skrej i fiskdisken. Finns en inte fryst??
Ola
2014-03-11