Smörstekt torsk med ärt- och broccolipuré
En ljuvlig fiskrätt på smörstekt torsk med en smakrik broccolipuré. Torsken steks i smör i en het panna någon minut på varje sida. Till fisken avnjuter du en krämig ärt- och broccolipuré gjord på fräst äpple, vitlök, ärtor och dill. Servera torsken tillsammans med nykokt potatis och en fenomenal puré.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Torsk
600 g torsk
1 msk smör
Ärt- och broccolipuré
250 g broccoli
1 äpple
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
3 msk smör
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2133 KJ / 510 kCal
Fett17 g
Salt2.9 g
Kolhydrater48 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Purén var väldigt god! Vi hade färskpotatis och torskrygg.
Cecilia
2024-07-04Hade stekt potatis istället, supergott!!
Maria
2021-10-05