Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin
![Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62863/cf_259/smorstekta_paronklyftor_med_honung__hasselnotter_och_rosmarin.jpg)
Snabb efterrätt av stekta päron, honung, hasselnötter och rosmarin. Stek päronklyftor i smör med honung, hackade nötter och färsk rosmarin. Pressa över citron och sjud. Bjud med glass till dessert!
![Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62863/cf_259/smorstekta_paronklyftor_med_honung__hasselnotter_och_rosmarin.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 päron
1/2 kruka rosmarin
1/2 dl hasselnötter
2 msk smör
2 - 3 msk flytande honung
2 msk pressad citronsaft
Till servering
vaniljglass
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Servera med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1676 KJ / 400 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater44.1 g
Protein4.5 g
Kommentarer
En favorit! Rosmarin och päronen gifter sig på ett magiskt sätt.
Gull-britt
2019-11-02Smakar smaskens. Använde lönnsirap istället för honungen. Gör det för andra gången ikväll.
Sofie
2017-09-08Värt att pröva :-)
Ewa
2015-10-12