Smulpaj med blåbär och hasselnötter

Ett mer än värdigt sätt att använda blåbärsskörden är att baka denna fantastiska paj med kaneldoftande smuldeg. Hasselnötter bidrar med crunch och smakdjup. Bjud enkelt med en klick vispad grädde – eller varför inte med en kula hemgjord lingonglass?
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Ingredienser
20 portioner
300 g rumsvarmt smör
3 dl hasselnötter
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
500 g frysta eller färska blåbär
1 msk majsstärkelse
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1203 KJ / 288 kCal
Fett19 g
Salt0.23 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Bytte ut kanel mot kardemumma, hasselnötter mot 130 g mandelmjöl, och tillsatte lite flingsalt i smuldegen. Blev den godaste blåbärspaj jag någonsin gjort!
Ida
2025-04-13Instämmer med föregående ”talare” - en fantastiskt god paj som räcker till många!
Anna-lisa
2021-05-25Bakar sällan så undrar om man måste använda majsstärkelse, eller kan man byta ut till potatismjöl? Känns onödigt att köpa majsstärkelse enkom för att baka detta recept.
Golara
2020-08-07Hej Golara! Det går bra att ta potatismjöl istället för majsstärkelse. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
2020-08-07