Smulpaj med nektarin
Nektarinpajen med lite exotiska smaker kommer att bli din nya favorit. Bäst blir nektarinpajen när den görs av mogna nektariner. Pajdegen har en god smak av riven kokos och blir härligt knaprig av havregrynen. Nektarinerna skär du i tunna klyftor och extra fräsch blir smaken av skal och saft från limen.
Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
125 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde
2 dl riven kokos
2 dl havregryn
Fyllning
8 nektariner (8 st motsvarar ca 800 g)
1 lime
1/2 msk potatismjöl
1 1/2 msk strösocker
Till servering
vaniljglass eller grädde
För alla
Gör glutenfri: välj havregryn framställda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller servera med vispgrädde.
Gör så här
Tips
Byt nektariner mot persikor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man frysa pajen? Om inte - hur länge klarar den sig i kylen?
Erika
2023-08-20Hej Erika! Pajen klarar sig säkert ett par dagar i kylen men är klart godast att äta nygräddad. Risken är att frukten vattnar sig och att ytan inte blir lika krispig. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-21Hur reducerar man bäst sockermängden, t.ex. med stevia-produkter? (Vore bra om ICAs "För all"-rekommendationer också innehöll info för diabetiker...)
Margareta
2020-07-23Hej Margareta! Stevia är ju en mycket bra ersättningsprodukt för diabetiker. Ska ta ditt förslag vidare, men "för alla" är ju mest till för de som är intoleranta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-27