Snabb aioli
Piffa upp middagen med en snabb aioli som blir klar på nolltid. Istället för att vispa och hälla med exakt precision så tar du hjälp av en klassisk stavmixer. Tillsätt alla ingredienser och för ner din stavmixer i botten och för den sakta uppåt. Sedan är det klart!
Ingredienser
ca 2,5 dl
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 ägg
2 dl rapsolja
svartpeppar
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tänk på att alla ingredienser håller samma temperatur och att mixa dessa i en hög smal bunke (max 8 cm i diamter).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack! Enkel och god. Kryddade med lite srirachasås och en knivsudd socker. Perfekt till ugnslaxen. /Rosie
Rose-marie
2024-08-18Gick otroligt snabbt och enkelt. Bara några sekunder. Dock tyckte jag bara det smakade rapsolja. Så synd, för det var ju så smidigt! Försökte tillsätta mer av allt men oljesmaken trängde ändå igenom. Kanske annan olja? Eller ännu mer av allt annat?
Susanne
2024-08-17Tack , riktigt god och lyckades på första försöket
Ismo
2024-08-16