Snabb äppelkaka i glas
En snabb variant av äppelkaka gör du genom att smörsteka äpple med socker och kanel, och servera i glas med vaniljgrädde och kaksmulor. Snabbt, lyxigt och magiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
4 portioner
2 - 3 röda äpplen
2 msk smör
2 msk socker
1/2 tsk malen kanel
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 - 2 dl smulor av kakor (t ex havrekakor)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och kakor.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och grädde och välj mjölkproteinfria kakor.
Gör äggfri: välj äggfria kakor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1430 KJ / 342 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein1.5 g
Kommentarer
Kanongott och enkel att göra.
Ronny
2024-04-30Använder vaniljglass med smulade havrekakor eller Biscoffkakor. Supersnabb och jättegod! Perfekt om man bara är två personer och inte vill baka en hel äppelpaj.
Yvonne
2022-10-10Jag använde digestivekex. Bytte ut grädden till en blandning av vaniljkvarg och keso. Lite mer protein och mindre fett.
Louise
2022-10-03