Snabb bärglass
Frysta bär mixas snabbt till glass tillsammans med kvarg och honung. Svarta vinbär, hallon eller blåbär spelar ingen roll. Ta det du har i frysen och mixa på!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4-6 portioner
5 dl frysta bär (t ex svarta vinbär, hallon,blåbär eller björnbär)
2 1/2 dl kvarg med citronsmak
1 msk honung
Gör så här
Tips
Lyxa gärna till strutarna genom att pensla på smält choklad och strö på hackade nötter eller strössel.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi415 KJ / 99 kCal
Fett4 g
Salt0.04 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g
Kommentar
Kan det verkligen stämma att 2,5 dl kvarg räcker till 6 portioner?
Anna-karin
2020-07-14Hej Anna-Karin! Bra fråga! Tar man stora portioner så räcker det inte. 😉 Men det räcker till 6 om man tar 1 normalstor kula var. Vi har ändrat antalet portioner till 4-6 för att ge utrymme till lite större portioner. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-15