Snabb smördegspizza med svamp
![Snabb smördegspizza med svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184663/cf_259/snabb_smordegspizza_med_svamp.jpg)
Denna snabba vegopizza med champinjoner, vällagrad ost och mascarpone är både enkel och otroligt god! Med färdig smördeg är den dessutom färdig på ett kick. Toppa med tryffelmajo och krasse för krämighet och fräschör!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
![Snabb smördegspizza med svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184663/cf_259/snabb_smordegspizza_med_svamp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
125 g mascarpone
2 dl riven lagrad ost t ex Västerbottensost
250 g champinjoner
2 krm salt
Topping
1 ask smörgåskrasse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm svartpeppar
ca 1/2 dl majonnäs med tryffelsmak
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost. Välj laktosfri smördeg.
Gör äggfri: byt ut tryffelmajonnäsen mot äggfri majonnäs och smaksätt med tryffelolja.
Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2287 KJ / 546 kCal
Fett45 g
Salt0.89 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g
Kommentarer
Går den att frysa in?
Yvonne
2024-07-08Hej Yvonne! Nja, det är inget vi rekommenderar, frasigheten kommer att försvinna så den blir så god då. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-09Supergott! Passar överallt!
Lena
2023-10-11Fantastiskt gott, brukar göra det som fredagsmys på kvällarna
Aya
2023-10-06